Mindre solcelleinvesteringer og langsomme installationsfremskridt under den kontinuerlige bølge af siliciummaterialer?

Siden begyndelsen af ​​dette år er priserne på polysilicium fortsat med at stige.Fra den 17. august er siliciummaterialet steget 27 gange i træk, med et gennemsnit på 305.300 yuan / ton sammenlignet med prisen på 230.000 yuan / ton i begyndelsen af ​​året, den kumulative stigning har oversteget 30%.

Prisen på siliciummateriale er steget, ikke kun nedstrøms komponentfabrikkerne "kan ikke tåle det", men også de rige og magtfulde centrale statsejede virksomheder har følt presset.Mange investorer i centrale kraftværker sagde, at de høje priskomponenter har reduceret den faktiske installationsfremgang.

At dømme ud fra solcelleinvesteringskvoten og nye installerede kapacitetsdata fra januar til juli i år ser det dog ud til, at den ikke er blevet påvirket af dette.Ifølge statistikken fra den nationale elindustri fra januar til juli udgivet af National Energy Administration, var den nye installerede kapacitet i juli stadig 6,85 GW, og projektinvesteringen var på 19,1 milliarder yuan.

På trods af springet i prisen på siliciummateriale og ubalancen i industrikæden, vil 2022 formentlig stadig være et "stort år" med solceller.I 2022 forventes Kinas nyinstallerede solcellekapacitet at være 85-100GW med en år-til-år vækst på 60% - 89%.

Der er dog installeret i alt 37,73 GW i januar til juli, hvilket betyder, at PV'en i de resterende fem måneder skulle have 47-62 GW installeret kapacitet, med andre ord mindst 9,4 GW installeret kapacitet om måneden.På nuværende tidspunkt er vanskeligheden ikke lille.Men fra sidste års situation er den nye installerede kapacitet i 2021 hovedsageligt koncentreret i fjerde kvartal, og den installerede kapacitet i fjerde kvartal er 27,82 millioner kilowatt, hvilket svarer til mere end 50 % af den nye kapacitet i hele året (54,88 millioner kilowatt på hele året), hvilket ikke nødvendigvis er umuligt.

Fra januar til juli var investeringen i strømforsyningsprojekter for større elproduktionsvirksomheder i Kina 260 milliarder yuan, med en år-til-år stigning på 16,8%.Blandt dem var solenergiproduktionen 77,3 milliarder yuan, en år-til-år stigning på 304,0%.

kontinuerlig bølge af siliciummaterialer 2
kontinuerlig bølge af siliciummaterialer

Indlægstid: 31. august 2022